Softverska rješenja za hotelski management

Softverska rješenja za hotelski management spadaju u neke od najzahtjevnijih i najdinamičnijih softverskih aplikacija za uslužne djelatnosti. Sama hotelska usluga se svakodnevno razvija i postaje sve složenija, pa je time nužno da i razvoj softverskih rješenja prati istu stopu rasta.

Postoje brojna softverska rješenja koja pružaju raznovrsne funkcionalnosti ugostiteljskom sektoru, a svaki softver ima svoje specifične karakteristike po kojima se razlikuje od ostalih.

No najbolji među softverskim rješenjima imaju neke slične karakteristike, koje su garancija sigurnosti poslovanja koje se uz njihovu pomoć odvija.

Najbolji od najboljih

U ovom članku donosimo listu najboljih softverskih rješenja za upravljanje hotelskim smještajem za proteklu godinu:

1. Cloudbeds – radi se o popularnoj platformi, čijim se uslugama koriste divovi ugostiteljske djelatnosti, kao što je Expedia, Airbnb, Tripadvisor, Booking i slični. Funkcionalnost softvera zasniva se na jednostavnosti i intuitivnosti interaktivnog sučelja, preko kojeg je moguće s velikom lakoćom upravljati operacijama poput rezerviranja, marketinga i administracije. Ujedno omogućuje odvijanje nužnih procesa, kao što je potvrda check-ina i check-outa, kontrola inventara i nabavke te implementiranje sistema za rezerviranje na vlastite web i Facebook stranice.

2. Hotello – jedan od starijih softverskih rješenja, čije su se usluge isprofilirale i poboljšale kroz dva desetljeća postojanja i upotrebe. Softversko rješenje zasniva se na pohrani podataka u oblaku, što omogućuje veću zaštitu baze podataka, te je omiljeno rješenje za upravljanje rezervacijama mnogih velikih hotelskih lanaca, jer je moguće personalizirati njegovu instalaciju tako da se prilagodi specifičnim potrebama svakog individualnog korisnika.

Recepcijske operacije kojima upravlja Hotello uključuju rezervacije, potvrde dolaska i odlaska gostiju, izdavanje računa, grafikone i izvještaje o raspoloživosti izrađene u stvarnom vremenu, kao i upravljanje inventarom.

Ujedno uključuje i marketinške funkcije, kao što je upravljanje profilima gostiju, politika otkazivanja rezervacija, automatizacija slanja računa, podsjetnici i zahvalnice.

3. RMS – rekorder u duljini prisutnosti na tržištu, ovo softversko rješenje već gotovo četiri desetljeća nudi upravljanje hotelskim resursima i rezervacijama. Nudi mogućnost personalizacije svog sučelja prema korisničkim zahtjevima te je prikladan za sve dimenzije hotelskih objekata.